Winterbestendige tuinmeubelen

Tuinfeest

Enerzijds zijn metalen meubelen beter bestand tegen weersinvloeden (wisselende temperaturen, vochtigheid en zonlicht) dan sommige houten of kunststof meubelen, anderzijds zijn ze minder gevoelig voor deuken en krassen door stoten. Daarnaast zijn tuinmeubelen van metaal verkrijgbaar in veel verschillende vormen – van filigraan tot minimalistisch modern. Andere materialen die in de meubelen worden gebruikt, zoals textiel, polyrattan of houten applicaties, kunnen de meubelen extra pit geven.

Aluminium tuinmeubelen

Aluminium is een relatief licht metaal. Hierdoor kunnen aluminium meubelen snel en eenvoudig worden verplaatst. Bovendien is het ongevoelig voor verschillende weersomstandigheden en bestand tegen roest, die anders zou optreden bij oxidatie met zuurstof in aanwezigheid van water en het meubel poreus zou maken. Aluminium tuinmeubelen, zoals bijvoorbeeld van 4 seasons outdoor, zijn meestal bedekt met verf, die dof kan worden als ze niet worden beschermd. Een geschikte poedercoating kan deze ongewenste visuele verandering tegengaan.

RVS tuinmeubelen

Net als aluminium meubels zijn hoogwaardige roestvrijstalen producten weer- en roestbestendig en extreem duurzaam. De hoge weerstand tegen de invloed van UV-licht maakt tuinmeubelen van roestvrij staal tot een zeer onderhoudsvriendelijk product. Tuinliefhebbers die een zeer hoge mate van reinheid willen, gebruiken producten van geborsteld roestvrij staal omdat ze bijvoorbeeld minder gevoelig zijn voor vingerafdrukken. In dit segment biedt Kai Wiechmann combinaties van hoogwaardig RVS en teak. Deze omvatten de Girona roestvrijstalen stoel, de Bolton sledestoel en de Avila stapelbare stoel (elk met thee-applicaties op de armleuningen). Ook RVS tafels zijn verkrijgbaar bij Wiechmann: Ontdek de Hamilton tafel (rond of rechthoekig; RVS tafelpoten, teak tafelblad) en de Triton RVS tafel (RVS frames, teak poten en tafelblad).

Strip stalen tuinmeubelen

Stalen strip tuinmeubelen worden idealiter gegalvaniseerd en gepoedercoat zodat ze tegen alle weersomstandigheden kunnen. De klassiek gehouden Bellevue-serie, die wordt aangeboden door Kai Wiechmann en die indruk weet te maken met een fantastische hybride van speelse stalen frames en hoogwaardig teakhout (daarover later meer), heeft precies die eigenschappen. Het aanbod omvat klapstoelen met en zonder armleuningen, een bank en tafels in verschillende soorten en maten (rond: 70 cm, 90 cm en 100 cm in diameter; rechthoekig: 80 x 80 cm, 120 x 80 cm, 150 x 80 cm, 180×90 cm).

IJzeren tuinmeubelen

IJzer zelf is gevoelig voor roest. Daarom hebben ijzeren tuinmeubelen absoluut een hoogwaardige poedercoating nodig om te beschermen tegen vocht. Als deze coating wordt gegeven, wordt vaak gekozen voor tuinmeubelen van ijzer, niet in de laatste plaats uit nostalgie. Het gepoedercoate strijkijzer blijkt weerbestendig en onderhoudsvriendelijk te zijn, omdat het eenvoudig kan worden gereinigd met een schone, natte doek.

Winterbestendige tuinmeubelen
Schuiven naar boven