Welke tuinstoel past bij mij?

Tuinstoel

Verschillende tuinstoelen hebben verschillende eigenschappen: sommige kunnen worden gestapeld, andere kunnen worden ingeklapt. Sommige hebben armleuningen, andere hebben een hoge rugleuning. Dus wat moet je kiezen? In deze blogpost geven we je handige tips om de juiste tuinstoel voor jouw behoeften te vinden.

Klein balkon of groot terras

Een klein balkon of terras vraagt ​​om kleinere meubels. De meeste tuinstoelen zijn rond de 40 tot 70 cm breed. Dus als je een klein balkon of terras hebt, kies dan voor smalle tuinstoelen. Als alternatief kunt u een tuinbank ook als zitplaats gebruiken. Er is een vuistregel die zegt dat u ongeveer 15 cm tussen uw tuinstoelen moet laten, zodat iedereen comfortabel kan zitten. Dit geldt niet voor een tuinbank.

Tuinstoelen met een lagere rugleuning hebben een elegantere uitstraling en zijn gemakkelijker te verplaatsen.

Stapelstoel of positiestoelen

Bedenk ook waar je de stoelen opbergt als ze niet in gebruik zijn. Heb je een hut waar je ze kunt beschermen tegen de regen? Dan zijn stapelbare tuinstoelen ideaal omdat ze gestapeld niet te veel ruimte innemen.

Positioneringsstoelen zijn ook ruimtebesparend: ze zijn twee in één, omdat je ze rechtop kunt gebruiken als eetkamerstoel, of ontspannen in de liggende positie. Leunend tegen de tuintafel of tegen een muur nemen ze weinig ruimte in beslag en kunnen ze eenvoudig worden uitgeklapt wanneer je ze weer wilt gebruiken.

Bescherm je tuinmeubelen met een hoes

Als u besluit uw tuinstoelen buiten te laten staan, is het een goed idee om ze te beschermen met een hoes. Dit verhoogt hun duurzaamheid en vermindert de tijd die nodig is voor reiniging en onderhoud. Bovendien hoef je geen tijd meer te besteden aan het opvouwen van je tuinstoelen.

Denk ook aan comfortabele tuinkussens in je stoelen

Last but not least moet u ervoor zorgen dat u en uw gasten het warm en comfortabel hebben op uw nieuwe tuinstoelen. Bijpassende tuinkussens zorgen voor een warme en zachte zit.

Welke tuinstoel past bij mij?
Schuiven naar boven