Wat kost een webshop of website?

Webshop

De meeste webshops worden gemaakt met winkelsystemen zoals Magento, WooCommerce, Shopware of Shopify. Voor kleine winkels die slechts één of enkele producten aanbieden, kunnen bouwpakketten van WIX en Jimdo geschikt zijn. Winkelbouwpakketten zijn op internet verkrijgbaar vanaf € 20 per maand. Deze moeten echter worden geconfigureerd aan het begin van het maken van de online winkel.

Een online winkel is meer dan alleen de gebruikersinterface en een klassieke site. Het ontwerp van een webgebaseerd, goed doordacht en soepel werkend goederenbeheersysteem in een bedrijf vereist complexe technische interfaces en moet strategisch worden gepland. Deze is ontwikkeld met toonaangevende online shopbureaus en met behulp van systemen als Shopware, Magento & Co. Naar jouw idee worden de eisen aan het systeem samen met het bureau in een werkplaats uitgewerkt en worden alle belangrijke raakvlakken en processen langs de klantreis in kaart gebracht. Dit type projectplanning en -uitvoering begint bij een kostprijs van € 7.000 en kan ook oplopen tot enkele tienduizenden euro’s voor grote winkelprojecten.

Daarom laten bedrijven het creëren en ontwerpen van een professionele webshop meestal over aan gespecialiseerde webshopbureaus. Sommige serviceproviders creëren al vanaf € 1.500 een online shop zonder interfaces met behulp van een professioneel winkelsjabloon.

Gewenste functies zoals het afhandelen van productconfiguraties maken online winkelprojecten aanzienlijk complexer en duurder. Zeer grote winkels met een bijzonder hoge mate van complexiteit en een hoge ontwikkelingsinspanning worden soms voor enkele honderdduizenden euro’s gecreëerd.

Een aparte app kan een handige aanvulling zijn op de klassieke webshop. Afhankelijk van de grootte van de webshop kost de hosting, het plaatsen van websites op de webserver van een Internet Service Provider (ISP) tien tot enkele duizenden euro’s. Ook de marketingkosten voor een nieuwe webshop kunnen erg hoog zijn. Het is daarom belangrijk om een ​​aanzienlijk deel van de toegevoegde waarde voor online marketing zoals zoekmachinemarketing (SEA) mee te wegen.

Kosten online winkel

Realistische online winkelprojecten beginnen bij ongeveer € 8.000. Oplossingen met een individueel ontwerp zijn beschikbaar vanaf € 20.000, terwijl zeer geavanceerde oplossingen meestal € 60.000 en meer kosten.

Een wordpress website laten maken is daarom vaak stukken voordeliger, omdat het systeem wordt opgebouwd met verschillende modules die al kant en klaar zijn.

Wat kost een webshop of website?
Schuiven naar boven