Tips voor het kiezen van de perfecte verlovingsring

Bruiloft

Een verlovingsring kopen is een unieke ervaring en een uniek sieraad voor de drager, dus het kiezen van de perfecte ring moet goed doordacht worden. Maar waar moet u op letten bij het maken van uw keuze? Hieronder hebben we de beste tips voor de perfecte verlovingsring op een rijtje gezet.

Wat is de betekenis van verlovingsring?

Een verlovingsring symboliseert de belofte om met je partner te trouwen. Met de overhandiging van de ring zijn de partners verbonden door de huwelijksbelofte en symboliseren ze toewijding en toewijding aan elkaar.

Aan welke hand wordt de ring gedragen?

De linker ringvinger had al een heel speciale betekenis in de Romeinse en Egyptische tijd. Men geloofde dat een ader rechtstreeks van deze vinger naar het hart leidde. Symbolisch betekent het dragen van de verlovingsring aan de linkerhand de directe verbinding met het hart, waar al onze gevoelens hun plaats vinden.

Welk materiaal voor de ring?

Wit goud – Bijzonder populair

Net als bij kleding zijn ook sieraden onderhevig aan bepaalde trends. Meer dan 40% van alle verlovingsringen zijn momenteel gemaakt van wit goud. De ring krijgt zijn wit getinte kleur door het verkleuren van extra metalen. Briljanten zien er bijzonder indrukwekkend uit op het lichtgekleurde materiaal.

Geel goud – klassiek en nobel

De geel met gouden ring is tijdloos. Het bestaat uit goud, zilver en koper en is vanwege zijn legering vergelijkbaar met de kleur “fijn goud”. Dit is wereldwijd de meest populaire goudkleur.

Roségoud – het trendmateriaal

Rose gouden ringen zijn gemaakt van fijn goud en koper. Het hoge aandeel koper geeft de ring zijn roodachtige kleur, waar vrouwen steeds meer van houden.

Wie kiest de verlovingsring?

Aangezien de ring vaak wordt overhandigd in verband met het huwelijksaanzoek, is het de verantwoordelijkheid van de partner die het voorstel plant om de ring van tevoren te kiezen. Een voorstel is immers vaak een verrassing, net als de ring op dit moment. Het kan echter voorkomen dat beide partners de verloving samen plannen. In dit geval kan de verlovingsring samen worden gekozen. Op deze manier kan worden gegarandeerd dat de smaak van de partner exact wordt vervuld.

Draagt ​​de man ook een verlovingsring?

De man stelt vaak zijn toekomstige vrouw ten huwelijk en kiest de verlovingsring voor haar uit. Maar ook mannen kunnen een verlovingsring dragen. Misschien kiest hij er meteen een uit of krijgt hij een sollicitatie van zijn toekomstige vrouw. Door het dragen van de ring laten een man en een vrouw zien dat ze in veilige handen zijn en binnenkort de huwelijksband aangaan.

Edelsteen – ja of nee?

Of de verlovingsring al dan niet versierd moet worden met een edelsteen hangt weer af van persoonlijke smaak. Als je eenmaal een edelsteen hebt gekozen, blijft de vraag: welke steen moet het zijn? Dit kan worden bepaald door de metaallegering van de ring. Hier is een overzicht:

  • Diamanten of witte briljanten: zilver, platina, geelgoud, witgoudlegeringen
  • Gekleurde diamanten (smaragden, robijnen, enz.): geel goud
  • Blauwe saffieren: witgoud, zilver, platinalegeringen

De zogenaamde “solitaire ring” wordt het meest gekozen. Het heeft maar één steen. Het hoeft dus geen diamanten verlovingsring te zijn, hoewel die wel erg mooi en stijlvol zijn.

Tips voor het kiezen van de perfecte verlovingsring
Schuiven naar boven