De koers van Ethereum in juni

Koersen

Deze Ethereum-voorspelling gaat over het groeipotentieel op lange termijn van Ether.

Kan ’s werelds op een na grootste cryptocurrency zijn positie in de komende 5 jaar behouden of zelfs verbeteren? Wat zijn de argumenten voor en tegen?

Het toekomstige potentieel van Ethereum kan enorm zijn. Sommige stemmen spreken ook van Internet 3.0, het Internet of Values, het internet van morgen. Gezien de mogelijkheid om je eigen dApps en DAO’s op het platform te maken, is dit niet zo vergezocht.

Huidige cursusontwikkeling & scenario

Juni 2022 zou bijzonder spannend moeten zijn voor Ethereum en vele andere cryptocurrencies. De vergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) is gepland voor begin juni. Het is nog onduidelijk in hoeverre Fed-voorzitter Jerome Powell van plan is de rente te verkrappen. Beleggers hopen op een ommekeer in het monetaire beleid.

Als de Fed er niet in slaagt om actie te ondernemen om de inflatie op de langere termijn onder controle te houden, kan dit crypto-investeerders in de kaart spelen. De etherprijs handelde vlak voor de sessie iets hoger. Het ETH-tarief is momenteel € 0,00. Over het algemeen was april 2022 de laatste tijd nogal bearish. Ether verloor in deze periode ongeveer 23%.

Meest recent toonde technische analyse aan dat ETH begin juni boven de gulden snede tussen $ 2.700 en $ 2.800 lag. Momenteel lijkt Ether te eindigen in een bearish vierde week op rij, wat de prijs binnenkort nog verder zou kunnen doen dalen. In ieder geval zal de komende vergadering van de centrale bank in dit verband een belangrijke factor zijn.

Ethereum 2.0 nieuws

Ethereum 2.0 is pas een paar weken geleden live gegaan, maar de nieuwe functies genieten nu al een grote populariteit. Onderdeel van de uiteindelijke vorm van Ethereum is onder andere de mogelijkheid om meer ETH te genereren door middel van staking. Het nieuwe Proof of Stake vergrendelt een bepaald deel van de activa van stakers (ook wel validators genoemd) en deponeert deze in een slim contract. De validators doen praktisch het werk van de miners aan proof-of-work-algoritmen en ontvangen daarvoor een commissie. Naast het kopen van Ethereum bieden sommige exchanges ook staking pools aan, waar een groot aantal investeerders de benodigde ETH opslaat en uiteindelijk gezamenlijk een validator levert. Sinds de lancering van Ethereum 2.0 is ETH al met meer dan 130 procent gestegen. Update maart 2021: Ethereum zou door het verbetervoorstel EIP 1559 beter moeten presteren. Ondanks Ethereum 2.0 maken hoge gaskosten het hanteren van de Ethereum-blockchain onnodig moeilijk. Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, heeft nu een vroege oplossing beloofd. Dit is hard nodig gezien de gemiddelde gaskosten van bijna $ 15.

In juli wordt verwacht dat een nieuwe upgrade de kosten drastisch zal verlagen en de prestaties zal verbeteren. Dit zal worden geïmplementeerd met behulp van een zero-knowledge-proces, dat bedoeld is om de prestaties van het netwerk te verhonderdvoudigen. De netwerkupdate werd met een kleine meerderheid door de miners geaccepteerd.

Blijf dus de Euro koers Ethereum volgen om optimaal profijt te maken van deze ontwikkeling.

De koers van Ethereum in juni
Schuiven naar boven