Aandelen kopen – een spoedcursus voor uw investering

Stijging

Als u op zoek bent naar alternatieven voor klassieke spaarbeleggingen, wordt u vroeg of laat aangeraden om aandelen of andere effecten te kopen. Hoe nuttig deze tip ook is, beginnende handelaren die nog nooit op de aandelenmarkt zijn geweest, kunnen zich al snel een beetje geïntimideerd voelen door dit onderwerp en de diversiteit ervan. We hebben een gids samengesteld die de belangrijkste onderwerpen behandelt: Uw spoedcursus voor het kopen van aandelen.

Wat heb je nodig voor een aandelenaankoop?

Als u aandelen wilt kopen, kunt u dat meestal op de beurs doen. De handel op officiële beurzen staat onder toezicht. Zo staat de Weense effectenbeurs onder toezicht van de Oostenrijkse Autoriteit voor Financiële Markten. Beurshandel biedt beleggers daardoor een goede transparantie en een hoog niveau van veiligheid. Het is uiteindelijk aan u op welk handelsplatform u aandelen koopt. Bij het kiezen van uw makelaar moet u er echter ook voor zorgen dat hij actief is op het gewenste handelsplatform.

De weg naar uw eigen aandelenportefeuille is makkelijker dan u denkt. In slechts enkele stappen legt u de basis voor uw effectenbelegging.

Waar moet je op letten in een depot?

Voorwaarde voor het kopen van aandelen is naast het benodigde kapitaal meestal het bezit van een effectenrekening, bijvoorbeeld bij een online broker. Dit fungeert als een rekening voor uw gekochte effecten en kan bij veel banken worden geopend. Als belegger kunt u online aandelen kopen en verkopen via directe banken en brokers. Naar een filiaal gaan of de makelaar bellen is niet meer nodig. Om een ​​geschikt depot te vinden, moet u van tevoren nadenken over wat u ervan verwacht. Daarbij gaat het niet alleen om de voorwaarden zoals de vergoedingen voor de effectenrekening, maar ook om de vraag in welke effecten u wilt handelen en – zoals reeds vermeld – op welke handelsplatformen. De makelaar moet een goede selectie en goedkope vergoedingen bieden voor uw favoriete activaklassen. Wat heb je aan goede voorwaarden voor het kopen van ETF’s als je ze helemaal niet wilt verhandelen?

Achtergrond: Een makelaar is een dienstverlenend bedrijf dat optreedt als makelaar in effectenhandel. Dit houdt in dat de broker namens en voor rekening van de klant effectentransacties afhandelt. Dit kan zowel op de beurs als over de toonbank. Een makelaar kan bijvoorbeeld: B. de bank waar u uw effectenrekening bewaart. Aan de andere kant handelen online brokers, zoals de naam al doet vermoeden, uitsluitend online via internet. Ook is een aandelen app een optie om online te gaan handelen.

Aandelen kopen – een spoedcursus voor uw investering
Schuiven naar boven